Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Cemile Yeşil Anadolu Lisesi

Telefon : 02826923302
Belgegeçer : 02826923488
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://cyal.meb.k12.tr
Adres : Zafer Mah. Gazi Osmanpaşa Cad. 1.Sk. No1 59860 Çorlu/TEKİRDAĞ
VİZYON : Öğrencilerimizi bireysel gelişim özelliklerinin önemsendiği; kendilerini gerçekleştirme fırsatlarının yaratıldığı ortamlarda Atatürkçü düşünceyi önemsemiş; çagdaş yaşamın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatılmış bireyler olarak yetiştirmek.
MİSYON : Eğitim-öğretim ortamları ve yetiştirdiği öğrencilerin nitelikleriyle bölgemizin önde gelen okulları arasında olmak; ulusal ve uluslararası bilimsel, sanatsal ve sportif etkinliklerle adımızı duyurmak. Türk Milli Eğitimi´nin genel amaçları ve temel ilkeleri ile sağlık eğitiminin özel amaçları doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; fikri hür, vicdanı hür, sağlıklı, dengeli, bilgili ve donanımlı gençler, nesiller yetiştirmek.
BAŞARILAR : -2013 ÖSYS TS-1 puan türünde Türkiye 321.liği -2015-16 Badminton il birinciiği

Öğretmen :60
Öğrenci :868
Derslik :24
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :811
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler : 08.30-15.35
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : DOĞALGAZ -KALORİFER
Pansiyon : Pansiyon YOK.
Servis : Okulumuza ait servis aracı yoktur.İsteyen öğrencilerimiz özel kurumların sevis hizmetlerinden yararlanmaktadır.
Ulaşım : Çorlu´ya İstanbul yönünden tren veya otobüsle(karayoluyla) ulaşabilirsiniz.Edirne yönünden de yine tren veya karayolu ile ulaşabilirsiniz.Çorlu´nun Edirne ve İstanbul yönlerinden otoban bağlantısı da vardır.Ayrıca ilçemizde bir havaalanı mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Çorlu,nüfusu 300 000´e yakın,ülkemizin büyük ilçelerinden biridir.İlçemiz bir sanayi kenti olmasıyla da ünlüdür.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine uzaklık 2km.;il merkezine uzaklık ise 35 km´dir.
Kontenjan Bilgileri : 2017-18 öğretim yılı:204.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2017 TEOG sonucuna göre 424,381´dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2013 ÖSYS TS-1 puan türünde Türkiye 321.liği.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2016 ÖSYS oranı:% 83.65
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda kız voleybol,erkek basketbol,erkek voleybol takımları vardır.Okulumuz her yıl Çorlu Liselerarası Satranç Turnuvasını düzenlemektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz öğretmen ve öğrencileri çeşitli bilimsel yarışma ve fuarlara katılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans´ın hibe vererek desteklediği Erasmus+ Programı okul eğitiminde stratejik ortaklıklar kapsamında proje hazırlama çalışmalarımız devam etmektedir. Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında yanabcı dil öğretmenlerimiz İngiltere´de hizmetiçi eğitim kurslarına katılmışlardır.Bu konudaki rehberlik ve başvuru çalışmalarımız devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Yurtdışı okullarla işbirliği çalışmalarımız vardır.Romanya´nın Lugoj şehrinden bir okulla ´kardeş okul´ protokolü yapılmış;bu kapsamda Romanya´da her yıl geleneksel olarak düzenlenen uluslar arası el sanatları ve seramik festivaline okulumuz öğretmen ve öğrencileri katılmaktadır.
Yazdır :